Med eller utan

Nu har jag haft min nya blogg i snart en månad och jag tycker det funkar finfint. Jag får fortfarande lite mail då och då och ni är cirka 60 läsare. Innan kunde jag ha upp till 120 läsare om dagen men jag hade liksom ingen aning om vilka de var. Jag hade mina aningar och folk i min omgivning läste, utan att säga något, vilket låter lite fånigt. Min blogg är/var inte tabubelagd men många var inne och ”tjuvläste”. Detta tedde sig genom att folk försa sig om sådant jag bara ”pratat” om på bloggen. 

Jag började tidigt fundera på det här med lösenord eller speciellt inbjudna läsare. Jag ville få bort pirayorna på första parkett och lyckades på något sätt kombinera lösenordsskydd och ny blogg och hela faderullan. Lösenordetskravet kommer dock upp hela tiden och jag trodde det skulle räcka med att skriva in det en gång. Jag tycker själv det är tjötigt att fylla i det varje gång.

Jag tycker ändå om friheten att skriva mer detaljerat. Jag kan nämna personer vid namn, publicera bilder på andra barn och framför allt kunna prata om mina båda arbeten. Jag älskar att uttrycka mig i både bild och ord och är jätteglad att alla ni velat fortsätta läsa min blogg. Det är liksom tack vare er som jag fortsätter blogga. Jag har fått mail från alla håll och kanter och vissa var förväntade medan det dök upp en hel del nya ansikten vilket är riktigt roligt.

Att bo i en liten stad där många vet vem man är, har både för och nackdelar. Tanken var aldrig att mitt liv och Marlon skulle ”hängas ut” på något sätt. Kunder kunde komma in och säga att de råkade hitta min blogg på nätet och så vidare. Folk på gymet sa likadant och jag började fundera mer och mer på mitt språk i bloggen, jag censurerade mig själv på något vis och kände mig en smula hämmad. Not anymore…

Alla ni som fått mitt lösenord. Ta vara på det! Jag kommer inte använda det i varje inlägg men om jag publicerar något väldigt privat, kommer jag använda det. Min förra blogg var googlingsbar och alla möjliga sökningar refererade till min blogg. Numera har jag tagit bort den möjligheten men jag kommer inte ha en helt låst blogg.

Vad tycker ni? Är det jobbigt att trycka in det där inga lösenordet? (för er som undrar vad det kommer ifrån, är det inspirerat från tv-serien Twin Peaks)

About these ads

18 thoughts on “Med eller utan

 1. Tycker absolut du ska behålla lösen, för mig är det inget problem att skriva in det. Vill jag läsa får jag väl orka engagera mig lite och inte få allt serverat :-)
  Jag behöver faktiskt inte skriva in lösenordet varje gång, det har hänt någon gång då och då att jag blivit utloggad.
  Älskar fortfarande din blogg & ser fram emot nya inlägg!
  Nu är det inte långt kvar till ni får sol och värme!! Härligt!!
  Ta hand om dig och hälsa familjen!
  Kram Elin W

 2. Tycker inte det är jobbigt alls – min dator sparar lösenordet så det är ytterst sällan jag måste skriva in det ;-) Och även om jag var tvungen att skriva in det varenda gång så skulle det inte göra något, jag vill ju läsa!

  Kram

 3. Det är inga problem alls, behöver inte heller skriva in det varje gång. Måste väl vara skönare för dig med och veta lite mer vilka som läser din blogg också! Tycker du har en jättebra blogg och det är kul att följa era händelser och bli inspirerad av dina bakverk som dyker upp med jämna mellanrum =) Ni får ha en riktigt skön semester!! Skönt att det gått bra att skola in Marlon nu är det ju snart vår tur så det är kul att höra hur det varit för er innan nu. Många kramar till er!

  • Jag tycker det är jättekul att du läser min blogg. Det var kul å se er på stan häromdagen även om vi inte pratade. Ni ser ut att må bra och jag hoppas flytten till huset går bra. Underbart att få fira jul i nya huset. Inskolningen går säkert också bra.

   Kram

 4. Hej Mallis,
  inte heller jag behöver ange lösenord varje gång utan det händer att man blivit utloggad och då måste ange det igen, men jag ser inte det som nåt besvärligt alls. Skönt att höra att allt går bra med dagis och jag är inte ett dugg avundsjuk på er semester ska du veta :)
  Ha det gott och krama om dina killar från mig/oss.

 5. Javisst är Lundmyr så fint!! :) Novalee hade oxå ett set som hon fick av min mamma, så fint!!

  Inga problem att skriva in lösen! Jag håller helt med, och man blir lite utlämnad utan att man vill egentligen. Jag har valt att ha min blogg helt offentlig, men numera skriver jag inte alls så personligt och jag lägger inte in ansiktskort på barnen-eller skriver deras namn. Tråkigt, men jag vill kunna visa det jag syr för vem som..
  Kram

 6. Nu har jag äntligen hittat hit! :-) Tack för att jag fick lösen av dig! :-)
  Jag förstår till fullo din önskan om att kunna blocka vissa inlägg. Jag har haft funderingar på det själv, men använder Blogger och vill helst inte byta. Och än känner jag inget stort behov av att skydda mig. Men jag kan som sagt förstå att andra vill det av olika skäl. Inget konstigt med det alls.
  KUL att ni snart åker till din pappa också! Sådant är verkligen underbart lyxigt! Att kunna göra en sådan resa mer ”spontant” för att man hittat bra biljetter är tusen bättre än ja, jag vet inte vad riktigt. Men det är sådant man mest drömmer om… ;-)
  KRAM!!!

  • Du är varmt välkommen!

   Åh, visst ska det bli kul att få återse familjen. Det är andra gången det blir en sån här spontan resa till USA och det kan ibland vara det bästa. Min pappa blev som sagt oerhört glad när jag sa att vi kommer. Såklart!

   Kram

 7. Enda gången jag behöver fylla i är när jag startat om datorn och det är ett kärt besvär :)

  Jag vet precis vad du menar..jag är lite hämmad nu för jag vet att pappa läser min blogg :/ hmm vet inte vad jag tycker om det faktiskt..men jag fortsätter på blogger ett tag till..jag är ju inte alls lika aktiv som du och Nina på att blogga vilket jag saknar men facebook har tagit över liksom

  Kram på er

  • Jag trodde att ni var tvungna att fylla i oftare. Känns skönt att det inte är jobbigt, för det är det sista jag vill att det ska vara.

   Jag kände mig fruktansvärt hämmad det sista på Blogger och tog efter noga övervägande beslutet om att byta. Inte ångrat en sekund.

   Kram tillbaka och ha en skön helg

 8. Jag funderar faktiskt också på att byta bort Blogger och testa WordPress eftersom man kan välja att lösenordsskydda enskilda inlägg. Tycker du att WordPress funkar bra? Enkelt att jobba med?

  • Jag tycker WordPress funkar jättebra, men det är precis som med en ny telefon. Lite att lära sig och det är upplagt på ett helt annat sätt än Blogger, speciellt med gadgets och sådant. När man väl börjar rinner det på bra och jag tycker det är lättmanövrerat.

   =)

Leave a message

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: